Mistä tietää onko nikkeliallergia?

Mistä tietää onko nikkeliallergia?

Lähtökohtaisesti emme suosittele käyttämään korvarei’issä sekä missään lävistysrei’issä nikkeliä sisältäviä koruja. Nikkeliallergia puhjetessaan on ikävä loppuelämän vaiva ja se voi kehittyä pikkuhiljaa altistumisen seurauksena. Monelle tyypillistä onkin, että lapsena ja nuorena esim. kirurginteräs tai hopea ei ole aiheuttanut ongelmaa, mutta vanhana se tuottaa paljon harmia, koska keho on altistunut sille pikkuhiljaa.

Nikkeliallergian oireet

Nikkeliallergikko reagoi hyvin nopeasti tähän epäsuotuiseen metalliin. Monella voi mennä jopa vuosia altistumisesta ennen kuin oireet alkavat. Nopeasti ilmenevät yleisimmät tulehdus/allergia oireet ovat kuumotus, turvotus, neste (kudosneste ja veri),kipu, kutina, tykytys ja nokkosihottuma. Joillain ihmisillä nämä allergia oireet ovat niin lieviä, että he luulevat esim. korvakorut liikkeen vain ärsyttävän aluetta vaikka olisikin kyse vakavammin otettavasta allergiasta.

Myöhemmin alkava nikkeliallergia voi ilmetä lievänä punoituksena, ihon hilseilynä korun kohdalta ja turvotuksena. Mikäli huomaat edellä mainittujen oireiden alkamista tai niiden pahenemista, suosittelemme pikaisesti vaihtamaan korut nikkelittömiin vaihtoehtoihin. Mikäli tilanne rauhoittuu  huomattavasti 2 viikon aikana, on sinulla todennäköisesti nikkeliallergia. Nikkeliallergikko saa välittömän avun heti, kun altistus nikkelille loppuu eli epäsuotuisat korumateriaalit otetaan pois.

Huomioithan, että tässä puhumme pelkästään nikkeliallergiasta ja sen poissulkeminen on yleensä helppoa, kun kokeilee nikkelittömiä koru vaihtoehtoja. Lävistysalueen ärtymiselle voi olla myös muita syitä (joita emme tässä käsittele), mutta mikäli tiedät korusi sisältävän nikkeliä ja sinulla on komplikaatioita, suosittelemme kokeilemaan ensin nikkelittömiä korujamme. Voit saada avun ongelmaasi yllättävän helposti, vain korua vaihtamalla.

Miten kullassa voi olla nikkeliä?

Kulta itsessään on todella pehmeä jalometalli. Puhtain 24 karaatin kulta ei itsessään sovellu korujen valmistukseen ja siksi meilläkin myydään 24 karaatin kullalla pinnoitettua titaania. Jotta kullasta saadaan vahvempaa, on siihen sekoitettava muita metalleja kuten esim. hopeaa, nikkeliä, sinkkiä, palladiumia, kuparia jne. Eri kultakoruja valmistetaan erilaisilla pitoisuuksilla. Näin syntyy esim. yleisimmät 14- ja 18 karaatin kultakorut.

Valmistajat joilta ostamme kultakorumme, valmistavat kultakorunsa nikkelivapaasta kullasta. Kullassamme on mm. hopeaa, sinkkiä ja kuparia (tuo ruusukullan sävyn). Korumme ovat myös kadmium vapaita. Sertifikaatit ovat saatavilla valmistajien sivuilta.

Korumateriaaleja jotka sisältävät nikkeliä:

⁃ kirurginteräs eli ruostumaton teräs (muita nimiä stainless steel, jaloteräs, rosteri) nikkelipitoisuus 10-15%

⁃ Alle 24 k kultakorut, ellei erikseen mainittu nikkelitön (meidän verkkokaupan kaikki korut ovat nikkelittömiä)

⁃ Hopeakorut ellei erikseen mainittu (sama kuin kullassa riippuu muista metalleista mitä sekoitettu)

⁃ korumetalli (ei tiedossa mitä kaikkea voi sisältää, hyvin haitallinen iholle)

⁃ Heikkolaatuinen titaani (titaani ei automaattisesti ole nikkelitön vaan sen täytyy olla Implanttitason titaani (Ti-6AL-4V-ELI ASTM F136)

Mistä saada lisää tietoa nikkelipitoisuuksista koruissa?

Netissä on tarjolla todella paljon erilaista tietoa, sieltä löydät tutkimuksia ja virallisia sivuja joista tutustua nikkelipitoisuuksiin ja nikkeliallergioihin.

Seuraavana todella hyvä tutkimus markkinoilla olevista lävistyskoruista ja niiden nikkelipitoisuuksista. Suosittelemme lukemaan.

”Se, että nyt lähes puolet ensiasennukseen käytettävistä tutkituista korun osista ylitti raja-arvon 0,05 p-%, osoittaa, että lävistyskorujen asentajat joko eivät tunne käyttämiensä korujen nikkelipitoisuutta, eivät tunne säännöksiä tai eivät välitä niistä. Myös maahantuojien tulisi kiinnittää huomiota korujen laatuun.”

Lähde: https://www.hel.fi/static/ymk/…

Vaikkakin kyseessä on vanha artikkeli, tutkimus on silti pätevää tänäkin päivänä. Ainut muutos, että  raja-arvo nikkelin maksimi pitoisuudelle ensikoruissa on kiristynyt vuonna 2005 0,2 mikrogrammaan neliösenttimetriä kohden viikossa.

Lähde: https://stm.fi/-/uudet-nikkeli…

https://tukes.fi/tietoa-tukesi…

Meille turvallisuus lävistyskoruissa on ensisijaisen tärkeää

Haluamme jakaa ja luoda keskustelua läpinäkyvästi lävistyskoruihin ja niissä käytettäviin materiaaleihin liittyen.

Meidän nettisivuiltamme löydät suorat linkit  valmistajien sivulle, joilla voit lukea lisää heidän käyttämistään materiaaleista. Materiaali sertifikaatit saatavilla meiltä sekä valmistajilta.

Turvalliset ja Nikkelittömät lävistyskorut sinulle maahantuo www.luxjewelle.fi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Uutiskirjeen tilaajalle

-15%

Ekasta tilauksesta

*Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Alennus ei koske BVLA-tuotteita.