Napakorut

Suosittelemme

Materiaali

Tuotemerkki

Korukivet

Väri

Korun pituus

Korun halkaisija

Korun paksuus

Napakoru lävistys

Napakoru on suosittu lävistys, joka oikeanlaisella korulla korostaa vartaloasi. Napakoru näyttää kesäisin upealta, kun voit käyttää napapaitoja ja aurinko kimmeltää koruasi vasten. Napakoruun löytyy useita vaihtoehtoja simppeleistä koruista hyvinkin näyttäviin koruihin. Napakorua valitessasi on tärkeää ottaa huomioon, mitkä vaihtoehdot ovat oikeasti hyvälaatuisia ja realistisia. Napakorun täytyy olla kestävä, sillä se on alueella missä se saattaa saada osumaa esimerkiksi housujen vyöstä. Me olemme valinneet LuxJewellellä kestävät ja tyylikkäät vaihtoehdot, joita sinun on turvallista käyttää. Napakorun hinta on yleensä 30 eurosta ylöspäin. Halvat napakorut ovat yleensä heikkolaatuista halpatuotantoa, jotka eivät kestä pidempää käyttöä ja  useissa tapauksissa aiheuttavat kantajalleen ikäviä komplikaatioita. Napakorun ikäraja on usein 16v tai 14v vuotta huoltajan luvalla.

Napakoru kasvaa ulos?

Napakoru on lävistys, joka aina lävistämisen jälkeen parantumisvaiheessa hieman etsii omaa paikkaansa. Tämä tarkoittaa sitä että, napakoru saattaa usein tulla millin tai kaksi ulospäin parantuessaan. Napakorun uloskasvun vältät noudattamalla hoito-ohjeita ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja. Jos napakorusi kasvaa ulos reilusti, on usein syynä huono materiaali (kirurginteräs, muovi tai akryyli) tai puutteelliset hoito-ohjeet.

Miten napakoru tehdään? Sattuuko napakoru?

Napakoru tehdään niin, että se korostaa parhaita puoliasi. Napakoru käydään ottamassa aina ammattitaitoisella lävistäjällä, joka osaa asetella korun sopivaan kohtaan ja antaa sinulle kattavat hoito-ohjeet. Kun etsit sopivaa lävistäjää, tutki hänen aikaisemmin tekemiään lävistyksiä ja kysy onko hänellä laadukkaat korut käytössä (implanttitason titaani tai nikkelivapaa kulta). Napakorun lävistämisestä syntyvä kipu on ihmisillä hyvin yksilöllistä. Napakoru ei kuitenkaan kuulu kivuliaimpiin lävistyksiin.

Napakorun arpi

Napakorulla voidaan myös peittää arpia ja viedä huomio niistä pois. Jos sinulla on vanha arpi navassa entisestä napakorusta voidaan se kuitenkin usein lävistää uudestaan, jolloin vanha arpi jää piiloon.

Napakoru ja ylipaino

Napakoru asetellaan niin, että se tulee perinteisesti navan yläosaan, navan ‘’lippaan’’. Jos sinulla on ylipainoa voi navan lippa jäädä vaikeasti saataville ja näin napalävistyksestä tulee usein mahalävistys. Tämä tarkoittaa sitä, että jos pudotat painoa lävistys muuttaa myös paikkaansa siinä mukana eikä se silloin ole enää navan kohdalla. Napakorun paraneminen on myös mahalävistyksessä huomattavasti vaikeampaa, kuin napalävistyksessä. Näistä asioista sinun on hyvä keskustella lävistäjän kanssa ennen napakorun laittamista.

Sopiva napakoru ja napakorun mitta

Kun valitset sinulle sopivaa napakorua on tärkeää ottaa huomioon, että sen kantaosa on tarpeeksi pitkä (yleensä 10-13mm). Napakoru ei saa painaa/painautua ihoa vasten. Napakoru ei saa myöskään kiristää missään kohtaan liikkuessasi. Jos napakorusi painautuu ihoa vasten ja tuntuu kiristävän se on syytä vaihtaa pidempään, jotta paraneminen voisi jatkua. Jos napakoru punoittaa tai iho napakorun ympäriltä kuivuu normaalia enemmän on syytä olla yhteydessä lävistäjääsi ja tarkistaa, että materiaali on implanttitason titaania tai nikkelivapaata kultaa. Napakorun oireilu voi myös johtua puutteellisista hoito-ohjeista.

Napakorun paraneminen

Napakoru paranee 3kk-6kk, jos sinulla on kattavat ja hyvät hoito-ohjeet, joita olet noudattanut ja käytössäsi on parhaat materiaalit. Jos napakorusi oireilee 6kk jälkeen on syytä olla yhteydessä lävistäjääsi. Napakorun ei kuulu oireilla vuosia.

Napakorun hoito

Napakorun ottamisen jälkeen suosittelemme sinun käyttävän rentoja vaatteita. Napakorun kanssa vaatteina kannattaa suosia matalavyötäröisiä housuja, jotta ne eivät paina lävistystä vasten. Vältä napakorun kanssa pitsivaatteita ja muita materiaaleja, jotka voisivat mahdollisesti tarttua koruun. Huuhtele napakoru vedellä tai apteekin keittosuolaliuoksella ainakin kerran päivässä (max 2 kertaa pv) , jotta saat veren ja kudosnesteen pois korun ympäriltä. Älä käytä napakorun putsauksessa desinfiointiaineita ja hoitavia rasvoja, ne ovat liikaa ja aiheuttavat pahimmassa tapauksessa komplikaatioita.

Milloin saan uida napakorun kanssa? Milloin saan saunoa napakorun kanssa?

Suosittelemme sinua välttämään saunaa ja uimista ainakin ensimmäisen kuukauden ajan. Uimahallit, paljut ja vastaavat ovat pahimpia bakteeripesiä mille voit tuoreen lävistyksesi altistaa. Jos kuitenkin päätät uida tai saunoa napakorusi kanssa ensimmäisen kuukauden sisällä huuhtele napakoru runsaalla vedellä tai keittosuolaliuoksella sen jälkeen. Jos napakorusi alkaa oirehtia ole ensisijaisesti yhteydessä lävistäjääsi.

Uutiskirjeen tilaajalle

-15%

Ekasta tilauksesta

*Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Alennus ei koske BVLA-tuotteita.