Lävistyskoru materiaali komplikaatiot

Lävistyskoru komplikaatiot materiaalista

Kipua, turvotusta, vuotoa, punoitusta ja muita ikäviä ongelmia lävistyksen kanssa. Kuulostaako tutulle? Jos vastasit kyllä, lue tämä.

Materiaali komplikaatiot lävistyksissä

Valitettavan usein törmäämme monenlaisiin lävistyskoruihin liittyviin komplikaatioihin. Sinulle on myyty koruja seuraavien lauseiden saattelemana: ”laadukas koru”, ”nikkelitöntä kirurginterästä”. Kaikissa näissä piilee kuitenkin vaara, joka voi aiheuttaa osalle ihmisistä vakavia komplikaatioita ja allergisia reaktioita.

EU standardit hyväksyvät mm. nikkelin käytön lävistyskoruissa, kunhan se ei ylitä tiettyä pitoisuutta. Kaikki nämä aikaisemmin mainittujen argumenttien saattelemana myydyt korut valitettavasti sisältävät runsaasti jäännösmetalleja. Vaikka kirurginteräs kuulostaa kuulijan korvaan turvalliselle vaihtoehdolle, on totuus se, että teräs on aina terästä ja se sisältää lukuisia epäsuotuisia seosainetta mm. nikkeliä.

Lue lisää nikkeliallergiasta mm. tästä artikkelista

”Suomessa voitaisiin noudattaa Tanskan mallia ainakin siten, että kiellettäisiin nikkeliä vapauttavien korvakorujen myynti.” Lähde: https://www.laakarilehti.fi/ti…

Asiakkaan vastuulle jää siis selvittää korujen alkuperä ja mistä materiaaleista ne on tehty. Ja sekös on haastavaa. Tarjontaa on netti pullollaan ja kaikkia koruja myydään samoilla lauseilla ja laatu edellä.

Me kerromme mihin voit kiinnittää huomiota lävistyskoruja ostaessasi:

Valmistuttaja / merkki lävistyskoruissa

Mikäli myyntitilanteessa sinulle on selkeästi näkyvillä minkä merkkinen koru on kyseessä, on sinun helppo mennä itse tutkimaan lisää valmistajan sivuilta. Laadukkaan valmistajan sivuilta löydät tietoa heidän toimintatavoistaan, sekä korujen laboratorio testit ja sertifikaatit. Mikäli et saa korujen merkkiä selville, on sinun vaikea itse vakuuttua korujen laadusta .

Merkkikoruissa on myös valmistajan takuut valmistusvirheitä vastaan.

Tietoa lävistyskoru materiaaleista

Suosittelemme aina valitsemaan koruiksi implanttitason titaanin, nikkelittömän kullan tai niobiumin. Näissäkin kannattaa olla tarkkana. Kaikki titaani ei esimerkiksi ole komplikaatio vapaata pitkäaikaisesti käytettynä. Valitse siis Amerikkalaisen standardin korkeakiiltoinen implanttitason titaani (Ti-6AL-4V-ELI ASTM F136). Se on hypoallergeeninen, nikkelivapaa materiaali. Se sopii käytettäväksi kaikille, eikä aiheuta herkkyyksiä. Korkeakiiltoisuudella on oma tärkeä tarkoituksensa, se tekee pinnasta liukkaan ja kerää entistä vähemmän mikrobeja itseensä. Sopii ensikoruksi.

Kaikki kulta ei myöskään automaattisesti ole nikkelitöntä, sillä suurimmaksi osaksi kultakoruissa käytetään seosaineena nikkeliä, erityisesti valkokultaisissa koruissa. Kiinnitä siis huomiota valmistajan sivuja selatessasi, millaisia seosaineita heidän kultansa sisältää ja valitse nikkelitön vaihtoehto.

Mikäli olet todella herkkä ja jopa korkealuokkainen titaani aiheuttaa ongelmaa, voit kokeilla vaihtoehtoisesti niobiumia. Se on puhdas alkuaine, eikä siihen ole lisätty mitään ylimääräisiä seosaineita. Kauttamme saat tilattua niobium lävistyskoruja.

Korukivien kiinnitykset

Entä jos korusi materiaali on hyvä, mutta se silti tuottaa ongelmaa? Usein edullisimmassa korussa kivet kiinnitetään liimalla ja ne ovat lasia aitojen jalokivien sijaan. Tämä tekee sen, että koruissa olevat muut kemikaalit kuten liima voi tuottaa ihoärsytystä. Tarkastele ja varmista siis, että kivet ovat aitoja jalokiviä sekä ne on kiinnitetty koruistutuksella eikä liimalla.

Mikäli sinulla on alussa mainittuja ongelmia suosittelen kokeilemaan valikoimamme lävistyskoruja. Lävistykset ja niillä kehonmuokkaus on upea harrastus ja moni on saanut avun ongelmiinsa korujemme kautta. Mikäli sinulla herää kysyttävää asiakaspalvelumme auttaa sinua!

Ota yhteyttä

LuxJewelle

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Uutiskirjeen tilaajalle

-10%

Ekasta tilauksesta ja liittymällä kanta-asiakkaaksi saat 5 euron arvosta ostosrahaa

*Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Alennus ei koske BVLA-tuotteita.

Valitse sopivan kokoinen kierteetön kantaosa

Vinkkejä kantaosan takaosan koon valintaan

Kantaosan takaosan leveydeksi saatavilla on 3mm ja 4mm vaihtoehdot. Tässä muutamia asioita mitä kannattaa huomioida sopivaa kokoa valitessa:

  • Parantumassa oleviin lävistyksiin suosittelemme 4mm takaosaa.
  • Suun sisäpuolelle tulevat lävistykset esim. huulikoru vaatii myös 4mm takaosan, jotta takaosa ei uppoa suun sisäpuolella olevaan pehmeään kudokseen.
  • Mikäli valitset ison koristeellisemman (esim. kaaren mallinen) kärkiosan, Labret kantaosa 4mm leveys antaa myös korullesi lisätukea.
  • Nenänsivu lävistyksessä 3mm takaosa ei kerää räkää niin paljon eikä vie turhaan tilaa sieraimesta. Se ei myöskään näy sieltä pienemmällä takaosalla eikä tunnu epämiellyttävälle käytössä.
  • Tragus lävistyksessä 3mm takaosa helpottaa nappikuulokkeiden käyttöä, eikä kerää niin paljon korvavahaa itseensä.

Vinkkejä pituuden ja paksuuden valintaan

Huomioithan, että kokoehdotukset ovat suuntaa antavia suosituksia ja varmistuksen sinulle täydellisesti sopivasta koosta saat lävistysliikkeestä.

Kierteettömän labret kantaosan kanssa seuraaviin lävistyksiin:

  • Korvakoru (käytetyimmät koot ovat 0,8mm-1,2mm paksuus ja 5mm-7mm pituus.)
  • Rustokoru ( helix-, forward helix-,conch- ja tragus koru käytetyimmät koot ovat 1,2mm paksuus ja 6mm-7mm pituus.)
  • Nenäkoru (käytetyimmät koot ovat 0,8mm-1,2mm paksuus ja 6mm-7mm pituus.)
  • Huulikoru (medusa-,labret- ashley koru, käytetyimmät koot ovat 1,2mm paksuus ja 7mm-8mm pituus.)

Mikäli sinulla on perus korvakoru lävistyksessäsi suosittelemme 0,8mm paksuutta.

Lävistyskorun mittausohjeet

Helpompaan korun asennukseen

Asennustapin koon valinta

Valitse asennustappisi tilaamasi korun koon mukaan. Jos korusi on siis kokoa 1,2mm valitse myös asennustapin paksuudeksi 1,2mm. Kierteetön asennustappi sopii kierteettömien korujen asennukseen. Voit myös varovasti taivuttaa hieman asennustappia vinoksi, jolloin saat sen paremmin korvan ahtaisiin lävistyksiin, kuten forward helix ja tragus lävistyksiin. Säilytä asennustappi myös muita korujasi varten, koska voit käyttää sitä kaikissa samalla paksuudella ja kiinnitysmekanismeilla olevilla koruillasi.

Asennustappia voi käyttää myös venytyspuikkona!

Asennustappi soveltuu todella hyvin myös venyttämiseen. Asennustappi on suunniteltu niin että toinen pääty on hyvin ohkainen, jotta löytäisit lävistysreikäsi helposti ja toinen pää asennustapista on halutun paksuuden kokoinen. Jos esimerkiksi septum korusi on tällä hetkellä 1,2mm paksuinen voit tilata 1,6mm paksuisen asennustapin ja 1,6mm paksuisen korun jonka saat asennustapilla helposti paikalleen. Näin pääset turvallisesti pikkuhiljaa haluttuun kokoon.

Kierteettömiin koruihin sopiva asennustappi